Start met typen om te zoeken

Tenways Cargo One; de meest innovatieve bakfiets

Tenways Cargo One; de meest innovatieve bakfiets

Once a Tenways, always a Tenways. Wanneer je eenmaal op de Cargo One hebt gefietst, dan wil je echt geen andere bakfiets meer. Deze elektrische bakfiets is uitgerust met geavanceerde technologieën die jouw rijervaring naar een hoger niveau tillen. Deze bakfiets biedt niet alleen een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele auto's, maar is ook een praktische en stijlvolle keuze voor het dagelijks vervoer in de stad. In deze blog duiken we dieper in de kenmerken en specificaties van de Tenways Cargo One.

Hoogwaardige materialen en een modern design

De Tenways Cargo One valt meteen op door zijn moderne en strakke design. De ontwerpers hebben veel aandacht besteed aan zowel het design als de functionaliteit, wat resulteert in een bakfiets die niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook praktisch en duurzaam in gebruik. Het frame is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, wat zorgt voor een lichtgewicht maar robuuste constructie die bestand is tegen de dagelijkse slijtage. 

Onderdelen van bekende merken

Qua afwerking is er niet bezuinigd door Tenways. De Cargo One is voorzien van kwalitatief uitstekende onderdelen van bekende merken. De bakfiets is onder andere uitgerust met:

  • een Selle Royal zadel
  • Schwalbe anti-lek banden
  • Tektro hydraulische schijfremmen
  • een Enviolo traploze versnellingsnaaf
  • een Gates CDX Carbon aandrijfriem
  • een volledig verborgen trapas

De verende voorvork en zadelpen absorberen de meeste schokken, waardoor jij en je kinderen comfortabel kunnen zitten. Wissel je weleens van bestuurder? Dan kun je gebruikmaken van de tweevoudig verstelbare stuurpen en in hoogte verstelbare zadelpen. Ideaal, want je hebt geen gereedschap nodig om je ideale zitpositie in te stellen.

Krachtpatser met een ruime laadbak

De Cargo One heeft een Bafang M600 middenmotor met maar liefst 120 Nm. De krachtige motor zorgt ervoor dat je moeiteloos tegen de wind in fietst of door de stad manoeuvreert. Kom je onderweg een helling of een heuvel tegen? Geen probleem, want je fietst er eenvoudig tegenop. Zelfs met een volgeladen bak. De bakfiets is voorzien van een 690 Wh accu, waardoor je een actieradius van circa 60-90 km bereikt. Met het grote LCD kleurendisplay bedien je de bakfiets eenvoudig. Connect met de Tenways app en neem je ritten op, registreer je prestaties of gebruik de navigatie. 

De ruime laadbak heeft een inhoud van 800 liter en biedt plaats aan twee kinderen. In de bak vind je een uitneembaar bankje. Ideaal wanneer je de bakfiets voor een iets grotere vracht wilt gebruiken (maximaal 60 kg). Je haalt het bankje zonder gereedschap uit de bak. Daarnaast is het ook nog mogelijk om de gehele bak van het frame af te halen. Dit doe je door vier schroeven los te draaien. Je hebt dan een soort flatbed fiets waarmee je bijvoorbeeld een grote doos kan vervoeren. Wil je toch liever alleen met kinderen rondfietsen? Dan plaats je het bankje terug en zet je de kinderen veilig vast met de ingebouwde 5-punts veiligheidsgordels. Wil je de bak customizen? Met de meegeleverde ringen kun je de bakrand van kleur veranderen. Kies je voor zwart of stijlvol groen?

Optimale zichtbaarheid

Wat misschien nog het meest opvallend is aan deze bakfiets is de geïntegreerde verlichting in de bak. De daglampen bieden extra veiligheid en zichtbaarheid. Met één druk op de knop tover je deze verlichting om tot heuse richtingaanwijzers.

Plan een testrit bij Fietsunie

Ben je net zo enthousiast als wij? Plan dan een proefrit bij Fietsunie of bestel de Tenways Cargo One makkelijk online. Je krijgt er van ons een gratis regenhuif bij! Wij leveren alle bakfietsen geheel rijklaar bij jou thuis af, inclusief een volle accu, zodat je direct op pad kunt.